Галерија

Патријарх служио Свету архијерејску Литургију трећег дана Васкрса у Цркви Ружици

Трећег дана Васкрса Свету архијерејску Литургију служио је у Цркви Ружици на Калемегдану Његова Светост Патријарх српски Господин Иринеј са свештенством храма. Литургији је присуствовало и око педесеторо штићеника Центра за заштиту одојчади, деце и омладине са својим васпитачима. После Литургије Патријарх је деци поделио васкршње поклоне које су обезбедили свештеници братства, ресторан "Воденица" и неколико верника, након чега су Патријарх и штићеници, у пратњи својих васпитача, отишли на ручак у ресторан "Калемегданска тераса" који је донирао празничну трпезу.

Поклони Прихватилишту за одрасла и стара лица и Прихватилишту за децу Београд

Братство Цркве Ружице је у суботу, 15. априла 2017. године, донело васкршње поклоне штићеницима Прихватилишта за одрасла и стара лица - Београд и штићеницима Прихватилишта за децу - Београд.

Лазарева субота у Цркви Ружици

На Лазареву суботу у Цркви Ружици служено је вечерње богослужење са освећивањем врбе и литијом.
Претходно је у преподневним часовима испред Капеле Свете Петке одржан пригодан програм уз учешће особа са посебним потребама.

Сретење 2017. године

На празник Сретења 15. фебруара 2017. године, у Цркви Ружици Свету Литургију и парастос српским војсковођама и војницима служио је Преосвећени Епископ г. Арсеније викар Његове Светости Патријарха Иринеја

Фотографије Данијела Цветић, Фотолела 063 55 44 58

Нови трон у Капели Свете Петке

У Капели Свете Петке постављен је 8. фебруара 2017. године нови ТРОН ЗА СВЕТЕ МОШТИ ПРЕПОДОБНЕ МАЈКЕ НАШЕ ПАРАСКЕВЕ. Господ да подари њеним светим молитвама свако добро неба и земље онима који су омогућили да се Трон направи и свима који се пред њим буду молили.

Фотографије Данијела Цветић, Фотолела 063 55 44 58

Поклони Прихватилишту за децу Београд

Братство Цркве Ружице је 31. јануара 2017. године поклонило штићеницима Прихватилишта зимске капе и рукавице. Том приликом је договорена и будућа сарадња која ће укључивати различите врсте образовне помоћи која ће бити пружана штићеницима Прихватилишта. Придружите нам се и Ви!
Прихватилиште за децу Београд је установа која збрињава најосетљивије категорије младих из целе Србије, узраста од 7 до 18 година, међу којима су жртве насиља, злостављања и занемаривања, жртве трговине људима, деца без родитељског старања, деца улице. Током 57 година рада, збринуто је преко 70.000 деце.

Паљење бадњака испред Цркве Ружице

6. јануар 2017.

На Бадњи дан 6. јануара 2017. године на Калемегданској тврђави, након одслуженог Бденија, обављено је паљење бадњака пред мноштвом верника који су дошли да учествују у овом радосном догађају. Након благосиљања и паљења бадњака Хор појаца Цркве Ружице одржао је пригодан програм а присутни народ послужен је на традиционалан српски начин.