Галерија

Патријарх служио Свету архијерејску Литургију трећег дана Васкрса у Цркви Ружици

Трећег дана Васкрса Свету архијерејску Литургију служио је у Цркви Ружици на Калемегдану Његова Светост Патријарх српски Господин Иринеј са свештенством храма. Литургији је присуствовало и око педесеторо штићеника Центра за заштиту одојчади, деце и омладине са својим васпитачима. После Литургије Патријарх је деци поделио васкршње поклоне које су обезбедили свештеници братства, ресторан "Воденица" и неколико верника, након чега су Патријарх и штићеници, у пратњи својих васпитача, отишли на ручак у ресторан "Калемегданска тераса" који је донирао празничну трпезу.

Поклони Прихватилишту за одрасла и стара лица и Прихватилишту за децу Београд

Братство Цркве Ружице је у суботу, 15. априла 2017. године, донело васкршње поклоне штићеницима Прихватилишта за одрасла и стара лица - Београд и штићеницима Прихватилишта за децу - Београд.

Лазарева субота у Цркви Ружици

На Лазареву суботу у Цркви Ружици служено је вечерње богослужење са освећивањем врбе и литијом.
Претходно је у преподневним часовима испред Капеле Свете Петке одржан пригодан програм уз учешће особа са посебним потребама.

Сретење 2017. године

На празник Сретења 15. фебруара 2017. године, у Цркви Ружици Свету Литургију и парастос српским војсковођама и војницима служио је Преосвећени Епископ г. Арсеније викар Његове Светости Патријарха Иринеја

Фотографије Данијела Цветић, Фотолела 063 55 44 58

Нови трон у Капели Свете Петке

У Капели Свете Петке постављен је 8. фебруара 2017. године нови ТРОН ЗА СВЕТЕ МОШТИ ПРЕПОДОБНЕ МАЈКЕ НАШЕ ПАРАСКЕВЕ. Господ да подари њеним светим молитвама свако добро неба и земље онима који су омогућили да се Трон направи и свима који се пред њим буду молили.

Фотографије Данијела Цветић, Фотолела 063 55 44 58